Jydske Vestkysten kom forbi klinikken – læs artiklen her

Artikel i Jydske Vestekysten 4. marts 2016

Af: Yvonn Tittel

Tayo Astrup har været sygeplejerske i mere end 25 år.

Foto - John Randeris
Skifte: Efter 25 år som sygeplejerske har Tayo Astrup uddannet sig som kosmetolog og åbnet klinik i eget navn. Hendes hjerte banker for klienter, der også har brug for omsorg.

Hun har også altid haft hudsygdommen Rosacea, en betændelsestilstand med rødmen og knopper, og det er den kombination, der ligger bag hendes klinik for hudpleje, som hun åbnede mandag.

– Lige siden jeg selv blev hjulpet for 15 år siden, har jeg haft lyst til selv at blive behandler. Men det er først nu, hvor den yngste er på efterskole, at jeg har friheden til at tage kunder på alle tidspunkter, siger hun.

Hendes mand, Flemming Astrup, har Astrup Design og er professionel golfpromotor, blandt andet med Ecco Tour. Han er ofte væk, og derfor arbejdede Tayo Astrup halvtids som sygeplejerske. Men nu er børnene voksne og mandag åbnede hun sin nye klinik for hudpleje.

Det er en særlig frugtsyrebehandling, et amerikansk koncept, hun selv har haft glæde af, og som bliver en af grundstenene i klinikken.

– Jeg kan mærke, at det jeg virkelig brænder for, er kombinationen af omsorg, kontakt med klienterne og behandling. Derfor vil jeg lave kampagner med billige behandlinger til unge med acne, så de kan blive hjulpet, siger hun.

En anden kundegruppe er syge mennesker. Undervejs på uddannelsen, der tager et år, har hun blandt andet givet en kræftsyg kvinde i kemo ansigtsbehandlinger, og oplevet, hvordan det har beroliget og styrket.

– Sådan noget vil jeg gerne. Behandle syge, måske terminale, og gamle mennesker. Vi vil så gerne give dem noget, og gøre noget, og en ansigtsbehandling med massage og æteriske olier er virkelig noget, alle har glæde af, siger Tayo Astrup.

 JV4.3.16